Project

General

Profile

Actions

Bug #702

open

AOZIP file structure is messed up.

Added by Brian Flanagan about 3 years ago. Updated almost 3 years ago.

Status:
Feedback
Priority:
High
Target version:
-
Start date:
03/24/2021
Due date:
% Done:

0%

Estimated time:
1:00 h
Affected version:

Description

Folder names are being stored as the entire tree.
Likewise filenames are being stored as the entire tree.
I suspect the separator character is not being used when creating an AOZIP file.
Perhaps a hard-coded windows file separator has been used?

See attached extracted .ZIP for Fireworks 1.3 program, illustrating the problem.


Files

AOZIP_Problem.png (71 KB) AOZIP_Problem.png Notice the messed up folder names and file names. Brian Flanagan, 03/24/2021 11:41 PM
Corrupt_ZIP_Structure.png (181 KB) Corrupt_ZIP_Structure.png Notice that BOTH \ and / are used. Should only be /. Brian Flanagan, 03/25/2021 01:26 AM
Actions #1

Updated by Brian Flanagan about 3 years ago

  • Affected version set to 1.0.0 (B5)
Actions #2

Updated by Brian Flanagan about 3 years ago

I originally thought this was just a macOS error, but that's not the case.
Verified that the file structure of the .ZIP files created by .AOZIP is corrupt.
According to the .ZIP specification, ALL file separators MUST use the / .
(See attachment showing BOTH \ and / are being used.)
Notice that BOTH \ and / are used.  Should only be /.

Actions #3

Updated by Francois Lionet about 3 years ago

  • Assignee set to Baptiste Bideaux
Actions #4

Updated by Brian Flanagan about 3 years ago

  • Status changed from New to Resolved

It's working now! (1.0.0 B8, 3 June)

I can now double-click my .aozip and have it open properly in AOZ. Yea!

The only issue now is that it opens in the root of the tree vs. in "My AOZ Applications".
Might I suggest using an Imported folder?
Also we'll need to make sure we handle the case of the Application folder already exists.

Actions #5

Updated by Brian Flanagan about 3 years ago

Actually, the .aozip is opening in the folder where it is on the machine, so it is doing as it should. Perhaps when extracting an .aozip we should as the question as to whether we want to extract it to "My AOZ Applications". (I would think that perhaps that should be the default.)

Actions #6

Updated by Brian Flanagan almost 3 years ago

  • Status changed from Resolved to Feedback
  • Affected version changed from 1.0.0 (B5) to 1.0.0 (B8) u15

Perhaps it was just a coincidence. Apparently, with the newest version, the archive is still corrupted. I just tried loading an .aozip someone created using the newest version, which was corrupted.

I'm doing some additional testing.

Actions

Also available in: Atom PDF